Volem que aquest bloc es converteixi en una plaça pública, que esdevingui un fòrum en què la reflexió i la ironia compensin una mica, en cert sentit, el fracàs i l’absurditat que veiem davant nostre. Perquè no és això. No és això el que cerquem.

martes, 18 de mayo de 2010

i.de.a Diagonal

L’objectiu d’aquest text és crear debat sobre un fet actual que crec que és conegut per tots : el referèndum que s’ha fet aquest passat cap de setmana per decidir el futur de la diagonal. Jo estic entre la immensa majoria que està en contra d’aquest projecte i crec profundament que és d’una inutilitat incommensurable i un altre dels molts exemples que mostren que els polítics ja no tenen com a objectiu principal la millora del país sinó la popularitat i per tant l’obtenció d’escons( Però això és un altre tema).

En aquest cas l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ens ha tornat a mostrar la situació de desesperació que està vivint el partit socialista. L’alcalde ha estat fent de les seves aquests últims mesos per intentar salvar la seva situació en el mandat però l’únic que fa són propostes absurdes sense cap mena de coherència en comptes d’intentar solucionar els veritables problemes de la nostra ciutat. Ja varem perdre fa uns mesos una consistent quantitat de diners i de temps amb la idea, absurda i totalment fora de to, de fer unes olimpíades d’hivern a Barcelona. Barcelona, ciutat on predominen altes temperatures i el sol, disfressada de ciutat nòrdica. Cada cop que ho penso em sembla més absurd. I ara se li ha acudit de fer una votació per a que els ciutadans decideixin el que volen fer amb la diagonal. Qui som nosaltres per saber el que serà més adequat per a Barcelona? Una decisió com aquesta ha d’estar sotmesa a un estudi profund fet per especialistes i no per la població, tots nosaltres, que hem d’admetre que som totalment ignorants en el tema. A més, s’han gastat ja 3 milions d’euros en la propaganda i el sistema informàtic per la votació. 3 milions d’euros perduts ja en aquest fracàs que podrien haver-se invertit per donar treball a centenars de personers a l’atur o per qualsevol cosa amb alguna mena d’utilitat per al país. Però no, l’important és que la gent estigui contenta i que els votin. És clar, després de tants anys de dictadura a la gent li agrada anar a votar i formar part de les decisions del país. Però ja es fa cada any a les eleccions, aquest és el sistema democràtic! (tan fàcilment criticable per cert).

D'altra banda, a part de criticar la votació en si, també em considero totalment en contra de les propostes fetes. Cerdà, fa molts anys i gràcies a Déu que en aquells temps les coses encara es feien ben fetes, va organitzar la ciutat de tal manera que la Diagonal fos la via més apta per a la circulació ràpida, per anar d’una punta a l’altra de la ciutat en no masses minuts. I ara el que volen fer és canviar-ho tot, intentar que la gent hi passegi i col·lapsar tot l’eixample. On aniran tots aquests cotxes que avui circulen per aquesta avinguda? L’opció més adient hagués estat la creació d’un metro que anés d’una punta a l’altra de la Diagonal. Però això degut a problemes de clavegueram i altres línies de metro ha esdevingut impossible. Queda clar que Jordi Hereu ja ha inclinat el cap a la guillotina amb aquest últim fracàs, cosa que ell mai no voldrà admetre ja que l’únic que ha fet és culpar al tinent d'alcalde i fer-lo dimitir. Em sembla que no és això el que la gent vol que faci l’alcaldia de Barcelona i crec que ja és hora de que les coses es tornin a fer com cal, i que els polítics tinguin almenys una mica de seny alhora de prendre decisions.

4 comentarios:

  1. Avui, aburrit a casa, perdia el temps en la nostra xarxa social preferida: Facebook. De sobte he vist un dels múltiples grups que s'han creat en els últims dies en referència a la reforma de la nostra Diagonal. El nom del grup era "I per què no reformem el Raval enlloc de la Diagonal?" Bona pregunta, sembla que ningú s'ho ha plantejat. És cert que la Diagonal necessita una reforma, i si la intenció és promoure el transport públic extenent el tranvia des de Francesc Macià fins les Glòries, no és una mala idea, això ningú ho nega. Però, també és evident que el Raval pateix molts problemes tant en infraestructura com en seguretat, per no continuar. L'Ajuntament de Barcelona hauria de posar prioritats, almenys això crec jo, i potser aquí s'ha equivocat. Volem netejar la cara a les zones més visitades pel turisme però deixem les leganyes i ens oblidem d'arreglar zones que potser ho necessiten més. Volem aparentar estar al capdavant d'Europa en quant a ciutats més visitades, i més netes i modernes. Aparentem, i no és això.

    És cert també, i no s'ha de negar, que aquest projecte, si es fa finalment, donarà feina a molta gent que ara mateix la necessita, però potser hi ha altres maneres i als ciutadans de Barcelona els pot semblar un "capricho" de l'Ajuntament i una pèrdua de diners sense sentit. S'han comès errors alhora de fer el referèndum, potser no era el millor moment per fer-ho, ni la millor manera. En realitat la tònica no ha canviat, seguim actuant de la mateixa manera que fa uns anys. Vivim moments de desesperació i confusió, i ho veiem reflectit, malauradament, en el partit socialista, que li tocarà pagar els plats trencats a les següents eleccions. Una llàstima.

    ResponderEliminar
  2. el raval s'està fent tot nou.

    ResponderEliminar
  3. No em vinguis amb tonteries, passejar pel Raval de tant en tant no és gaire agradable

    ResponderEliminar
  4. Estic d'acord. El que l'ajuntament està fent per millorar certs barris de barcelona és totalment insuficient, per molt que ja s'hagin fet alguns mínims esforços. El que cal ara és un canvi dràstic en els veritables problemes de Barcelona i un d'ells és la situació d'alguns barris com el Raval.

    ResponderEliminar